Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Subota, 09. 08. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: U utorak nastavak razgovora o platformi

NOVI SAD – U utorak se nastavljaju pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, potvrdio je danas za Dnevnik šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški. Predstavnici Lige, Nove demokratske stranke i Demokratske stranke nastavljaju da usaglašavaju svoje stavove o novoj politici koju bi trebalo da vodi rekonstruisana vlada Bojana Pajtića, piše Dnevnik.

Izjave | Četvrtak, 31. 07. 2014. | Komentara: 0

Jovanović: Ometanje Srbije na putu ka EU

NOVI SAD - Iza najave odigravanja fudbalske utakmice između FK „Novi Sad" i reprezentacije samoproglašene republike Lugansk krije se pokušaj određenih političkih subjekata u Srbiji da pošalju signal kako granice Ukrajine nisu one međunarodno priznate, što Srbiji pored problema sa Ukrajinom može doneti i problem sa celokupnom međunarodnom zajednicom, ocenio je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. On je novinarima u Novom Sadu rekao da su takvi potezi veoma opasni i da čak mogu omesti Srbiju na putu ka EU.
Izjave | Četvrtak, 31. 07. 2014. | Komentara: 0

Stranci neće moći da kupuju poljoprivredno zemljiste

BEOGRAD - Vlada Srbije je prihvatila je danas amadman narodnih poslanika Lige socijaldemokrata Vovodine na Predlog zakona o privatizaciji u kojem se navodi da kupac poljoprvrednog zemljšta može biti samo damaće pravno ili fizičko lice. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook