Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Subota, 12. 07. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Doći će dan kada će se 11. jul obeležavati i u Srbiji

BEOGRAD – Povodom inicijative Žena u crnom da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve masakra počinjenog tog dana 1995. godine u Srebrenici, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da svest u Srbiji još nije obuhvatila da se tamo dogodio genocid, stravičan masakr i koliko je važno da se to obeležava u Srbiji.
Izjave | Petak, 11. 07. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Platforma za razgovore mora da ima viziju

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je spremna na razgovore o rekonstrukciji Pokrajinske vlade ako naprednjaci imaju program o kojem bi se moglo diskutovati, piše današnji Dnevnik i dodaje da iz LSV poručuju da ih čude prozivke iz SNS-a.
Izjave | Četvrtak, 10. 07. 2014. | Komentara: 0

Nema rekonstrukcije vlade sa isluženim kadrovima

NOVI SAD – Dogovor o rekonstrukciji Pokrajinske vlade neće biti postignut dok se ne ispuni uslov Lige socijaldemokrata Vojvodine, a to je da istrošeni kadrovi demokrata odu sami u istoriju ili će ih tamo poslati, rekao je za RTV zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook