Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Utorak, 17. 06. 2014. | Komentara: 0

Gde su žene u novosadskoj vlasti

NOVI SAD – Šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Zlata Peričin izjavila je danas za Blic da ne zna zašto su žene izbačene iz izvršne vlasti, navodeći da na to pitanje mora da odgovori gradonačelnik.
Izjave | Četvrtak, 12. 06. 2014. | Komentara: 0

Ne svoditi razgovor samo na to da li će Pajtić biti premijer

NOVI SAD – Komentarišući mogućnost formiranja takozvane vlade nacionalnog jedinstva ili koncentracione vlade u AP Vojvodini koju je predložio predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je za Politiku rekao da ta ideja, o kojoj se već neko vreme neformalno razgovara, nije realna bez saglasnosti dve najjače stranke - DS-a i SNS-a.
Izjave | Sreda, 11. 06. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Pastorov predlog pre svega pitanje za DS i SNS

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da je predlog lidera Saveza vojvođanskih Mađara i predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora da se formira vlada nacionalnog jedinstva u Vojvodini pre svega pitanje za Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook