Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Petak, 09. 05. 2014. | Komentara: 0

Međuljudski odnosi LSV i DS na najnižem nivou

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je u izjavi za list Danas, odgovarajući na pitanje zbog čega je istupio u javnosti sa oštrom kritikom Dragoslava Petrovića, predlažući Bojanu Pajtiću njegovu smenu, odgovorio da je saradnja sa potpredsednikom Vlade AP Vojvodine vrlo loša i da se on trudi da onemogući svaki dogovor i inicijativu koje dve stranke pokušavaju da uspostave i realizuju.
Izjave | Četvrtak, 08. 05. 2014. | Komentara: 0

Postignut kompromis oko Nacrta Statuta AP Vojvodine

NOVI SAD – Odbor za ustavnopravni položaj pokrajine u Skupštini Vojvodine usvojio je danas tekst Nacrta statuta koji će se naći pred poslanicima pokrajinskog parlamenta na sednici 13. maja.
Izjave | Sreda, 07. 05. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Predloženo rešenje neodrživo

NOVI SAD – Ni današnji sastanak Kolegijuma Skupštine AP Vojvodine nije doveo do potpunog usaglašavanja spornih odredbi Nacrta Statuta AP Vojvodine, pošto je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine apsolutno neprihvatljiva formulacija da je autonomija Vojvodine osnovana Ustavom 2006. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook