Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Sreda, 11. 12. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina zakinuta za 200 hiljada radnih mesta

BEOGRAD – Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je danas u Beogradu da je od usvajanja Ustava 2006. godine, Vojvodina zakinuta za preko milijardu evra i da je za taj novac moglo biti otvoreno 200 hiljada radnih mesta što bi rešilo problem nezaposlenosti u pokrajini.
Izjave | Sreda, 11. 12. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Promeniti Ustav

SUBOTICA – Nema mnogo manevarskog prostora za promene Statuta Vojvodine, jer šta god da se napiše u Statutu, to će biti odbačeno, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Ponedeljak, 09. 12. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev: Jasno definisati finansiranje javnih servisa

BEOGRAD – Predsednik Odbora Skupštine AP Vojvodine za informisanje Dušan Jakovljev istakao je danas da u zakonu o javnim servisima treba jasno definisati da će se javni servisi finansirati iz budžeta u prelaznom periodu od dve godine i dodao da u roku od te dve godine treba raditi na povećanju svesti gradjana o potrebi plaćanja pretplate.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook