Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Postojeći izborni sistem nepravedan

NOVI SAD – Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš predočio je u današnjoj Politici  predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine da se u pokrajini umesto mešovitog uvede proporcionalni izborni sistem gde bi pokrajina bila jedna izborna jedinica.
Izjave | Subota, 23. 11. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev: Pokrajinska vladajuća koalicija stabilna

NOVI SAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da promene vlasti na lokalu neće poremetiti odnose između Pokrajine i lokalnih samouprava, kao i da te promene u ovom trenutku neće dovesti do vanrednih pokrajinskih izbora. Jakovljev je za današnji Dnevnik ocenio da je pokrajinska vladajuća koalicija stabilna i nakon poslednjih promena u sastavu vlasti nekoliko lokalnih samouprava širom Pokrajine.
Izjave | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Država da se ne meša u izbor gradonačelnika Kosovske Mitrovice

NOVI SAD – Odgovarajući na pitanje kakav je značaj za građane Srbije i kakve će koristi oni imati u zavisnosti od toga ko će biti gradonačelnik Kosovske Mitrovice – Oliver Ivanović ili Krstimir Pantić, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za RTV da bi se politizacija tog pitanja mogla vratiti kao bumerang.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook