Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Platforma je minimum minimuma

NOVI SAD –  Nakon što je Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine danas usvojio Predlog platforme o polaznim osnovama za izradu zakona o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da i dalje ne postoji konsenzus po svim pitanjima u vladajućoj koaliciji u Vojvodini, kao i da je predlog platforme minimum na koji je LSV uopšte mogla da pristane.
Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić pozdravio je odluku da poslanik LDP-a Ivan Andrić bude izabran za predsednika parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ističući da misli da će on dobro raditi taj posao.
Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina da preuzme odgovornost za sopstveno finansiranje

NOVI SAD – Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine usvojio je danas Predlog platforme o polaznim osnovama za izradu zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook