Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Sreda, 24. 07. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev: Dinkić namerno odložio sastanak

NOVI SAD - Potpredsednik vojvođanske skupštine i predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je juče za Radio Novi Sad da ga ne iznenađuje odlaganje sastanka radne grupe za izradu zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. Podsetio je da se to nije dogodilo prvi put.
Izjave | Subota, 20. 07. 2013. | Komentara: 0

Finansiranje AP Vojvodine nije pitanje jedne stranke

NOVI SAD - Odgovarajući na pitanje zašto AP Vojvodina ne ponudi predlog zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je danas u emisiji "Politbiro" na Radio-televiziji Vojvodine ocenio da vladajuća administracija u pokrajini povodom tog pitanja treba da zauzme agresivniji stav.
Izjave | Subota, 20. 07. 2013. | Komentara: 0

U pristupne pregovore sa EU uključiti AP Vojvodinu

NOVI SAD - Komentarišući potrebu usvajanja nove rezolucije o pristupanju Evropskoj uniji, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da je sigurno potreban što širi front za savladavanje svih prepreka na evropskom putu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook