Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Utorak, 04. 06. 2013. | Komentara: 0

Đaci žele da uče o reproduktivnom zdravlju

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je danas da je interesovanje za uvođenje zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju sve veće i da se javljaju direktori škola, jer đaci traže da pohađaju ovaj predmet sledeće godine.
Izjave | Utorak, 04. 06. 2013. | Komentara: 0

Poslanik LSV Karolj Čizik posetio Srbe na Kosovu

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine Karolj Čizik, koji je u organizaciji Kancelarije za KiM bio član osmočlane delegacije Skupštine Srbije koja je nedavno boravila na Kosovu i Metohiji, rekao je za Dnevnik da su domaćini svakog poslanika pitali da li je prvi put na Kosovu.
Izjave | Četvrtak, 30. 05. 2013. | Komentara: 0

Poljoprivrednici da ne trpe štetu zbog političkih razmirica

NOVI SAD - Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić pitao je ministra poljoprivrede Gorana Kneževića da li postoji ideja formiranja fonda za poljoprivredno zemljište budući da u Srbiji postoji 450 hiljada hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook