Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Iz Vojvodine se i dalje razvlači

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za RTV da ne vidi LSV u bilo kakvoj koaliciji sa naprednjacima. On je istakao da pozdravlja nameru prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da stane na put korupciji u državi.
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Pravnik da bude obavezan član komisija za javne nabavke

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije podnela je četiri amandmana na Predlog zakona o javnim preduzećima. Predsednica poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov rekla je danas, tokom rasprave o predloženim amandmanima, da se jedan od tih amandmana odnosi na komisiju za javne nabavke i da su poslanici Lige predložili da u te komisije, kao obavezan član, mora ući makar jedan pravnik, pogotovo kada su u pitanju javne nabavke velike vrednosti.
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Ima osnova za podršku budžetu APV, ali i mnogo problema

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je za Dnevnik da ima osnova da se podrži predlog budžeta AP Vojvodine za 2013. godinu, ali da ima i mnogo problema koje treba razjasniti u tom pogledu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook