Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Sreda, 19. 12. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: Odluka o podršci tek kad vidimo predlog budžeta

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je za Dnevnik da će poslanička grupa LSV doneti odluku o tome da li će podržati budžet APV za 2013. godinu tek kada budu videli predlog budžeta.
Izjave | Utorak, 18. 12. 2012. | Komentara: 0

Vlada Srbije vređa dostojanstvo parlamenta

BEOGRAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov zatražila je danas ponovo odgovor na svoje poslaničko pitanje upućeno na više adresa, između ostalog i prvom potpredsedniku vlade zaduženom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Aleksandru Vučiću, zbog toga što, kako je navela, dostavljeni odgovor vređa dostojanstvo svih narodnih poslanika i celokupnog parlamenta.
Izjave | Ponedeljak, 17. 12. 2012. | Komentara: 0

Ilić pre dve godine bio protiv zakona koji sada produžava

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je danas, u toku rasprave o izmenama Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize, da bi ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić pred poslanicima trebao da priča o tom Zakonu, umesto što govori o nečemu što nije tema dnevnog reda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook