Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Subota, 15. 12. 2012. | Komentara: 1

Skandal i falsifikat u Skupštini Srbije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za agenciju Beta da su građani danas imali prilike da se uvere u ismevanje  parlamentarizma i u falsifikovanje glasanja u Skupštini Srbije.
Izjave | Subota, 15. 12. 2012. | Komentara: 0

U Narodnoj skupštini se glasa dok se ne dobije željeni rezultat

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je, povodom prvobitnog usvajanja izmena Zakona o budžetskom sistemu koje je predložila Skupština AP Vojvodine, pa potom poništavanja glasanja iz tehničkih razloga i odbijanja predloga o ponovljenom glasanju, da je danas viđeno da će se glasanje u Narodnoj skupštini ponavljati sve dok se ne izglasa željeni rezultat.
Izjave | Subota, 15. 12. 2012. | Komentara: 0

EPS podeliti na pet privrednih društava

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar izjavio je juče za televiziju „Prva“, povodom najavljenog postupka restrukturiranja Elektroprivrede Srbije da je prihvatljivo rešenje decentralizacija i podela EPS-a na pet privrednih društava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook