Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Poslanici da omoguće deci i trudnicama zdravstvene knjižice

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je, tokom rasprave o izmenama zakona o zdravstvenom osiguranju, da će poslanička grupa LSV podržati amandman koji predviđa da deci i trudnicama bude zagarantovana besplatna zdravstvena zaštita, odnosno overena zdravstvena knjižica, bez obzira na to da li je njihov bračni drug, odnosno roditelj uplatio doprinose ili ne.
Izjave | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Ulaganje u visoko obrazovanje je ulaganje u prosperitet zemlje

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za Novine novosadske da se poražavajući podaci o broju nezaposlenih fakultetski obrazovanih građana neće promeniti smanjivanjem kvota za upis na fakultete.
Izjave | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Ko sme da se odrekne Elektrovojvodine?

BEOGRAD – Hapšenje Miroslava Miškovića i borba protiv korupcije koju sprovodi ova vlada je nešto što treba pozdraviti i za šta ima podršku svih, ali gorak ukus u ustima ostavlja činjenica da se hapšenja nedeljama unapred najavljuju u medijima i što se, nekako, podudarilo da su uhapšeni i politički sukobljeni sa Srpskom naprednom strankom, ocenila je danas predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj Skupštioni Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook