Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 23. 07. 2012. | Komentara: 2

Vučić je imao robijašku košulju za Dinkića

BEOGRAD - Gospodine Vučiću, gde su nestali ukradeni glasovi koje ste džakovima donosili? Gde je Tomislav Nikolić stekao svoje univerzitetsko obrazovanje, zapitala je danas na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 22. 07. 2012. | Komentara: 0

Maksimalno koristiti nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući da li je odluka Ustavnog suda Srbije umanjila značaj pokrajinskog parlamenta, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je juče u emisiji „Politbiro" na RTV Vojvodine, da Skupština APV ima pravo da republičkom parlamentu predlaže zakone, amandmane, izmene i dopune zakona, da to pravo do sada nije koristila, ali da može i dalje.
Izjave | Subota, 21. 07. 2012. | Komentara: 1

Jerkov: Vlast u Novom Sadu stabilna

NOVI SAD – Informacije da bi Socijalistička partija Srbije mogla da ugrozi stabilnost vladajuće koalicije u Novom Sadu su na nivou spekulacija, a Liga socijaldemokrata Vojvodine, a ni ja kao predsednica Skupštine grada Novog Sada iz SPS-a nismo dobili nikave informacije niti naznake da bi tako nešto moglo da se desi, navela je juče predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook