Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2012. | Komentara: 0

Irinej nastavlja da zloupotrebljava mantiju

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović optužio je danas bačkog episkopa Irineja Bulovića da "zloupotrebljava crkvenu mantiju". Jovanović je to rekao povodom Irinejove izjave da je LSV "zloglasna vojvođanerska liga".
Izjave | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Srbija ide u desno i u klerofašizaciju

BEOGRAD – Srbija nije levičarska niti ide u tom pravcu, nego ide udesno i u klerofašizaciju, ocenio je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji Upitnik na RTS 1, koja je bila posvećena ideji socijaldemokratije, Čanak je upozorio da levica i levičarstvo nije pitanje socijalnih davanja nego sistema u državi i odnos prema ukupnosti.
Izjave | Sreda, 08. 02. 2012. | Komentara: 2

Ne smanjivati niske plate radnicima Gradske uprave

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo Gradskom veću Novog Sada u kojem predlaže da se prilikom usklađivanja koeficijenta za obračun i isplatu plata zaposlenima u organima grada Novog Sada, ne primene odredbe kojima se smanjuju plate radnicima Gradske uprave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook