Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Nedelja, 06. 11. 2011. | Komentara: 0

Srbija može samo napred ili nazad

NIŠ - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas u Nišu gostujući na tribini Srpskog pokreta obnove pod nazivom „Srbija na raskršću, šta dalje" da "srpsko raskršće danas ima samo napred i nazad".
Izjave | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Odluka nakon uvida u deklaraciju

BEOGRAD – Portparpolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas za Pravdu da će LSV odluku o podršci Predlogu Vladinog dokumenta za rešavanje situacije na Kosovu i Metohiji doneti tek kada bude imala jasan uvidu konačan oblik deklaracije.
Izjave | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Republika uplatila prvi deo duga AP Vojvodini

BEOGRAD – Republička vlada uplatila je vojvođanskoj vladi 667 miliona dinara, kao deo duga za budžet namenjenog finansiranju kapitalnih investicija u pokrajini, potvrđeno je za Politiku, a portparpolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov ističe da svake godine postoji isti problem jer ne može tačno da se izračuna koliko iznosi sedam odsto za Vojvodinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook