Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Liga ne sugeriše građanima kako da se izjasne na popisu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Pres da Liga nema veze sa bilbordima kojima se građani i građanke pozivaju da se na predstojećem popisu izjasne kao Vojvođani ili Vojvođanke, niti da zna ko stoji iza ove akcije.
Izjave | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanička grupa LSV pisala Egerešiju

NOVI SAD - Pokrajinski poslanici Lige socijaldemokarta Vojvodine zatražili su juče od predsednika Skupštine APV Šandora Egerešija da zakaže hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi se rasnravljalo o nedavnom skandalaznom otkazivanju skušptinske rasprave.
Izjave | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost za sramno otkazivanje sednice Skupštine AP Vojvodine

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine uputila je juče pismo predsedniku skupštine Šandoru Egerešiju u kojem od njega traži da zakaže hitnu sednicu pokrajinskog parlamenta na kojoj bi se utvrdilo kako je došlo do otkazivanja sednice zakazane za 12. septembra



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook