Kostreš: Vučevićev radikalski san o srpskom ujedinjenju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučevićev radikalski san o srpskom ujedinjenju

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je ideja Miloša Vučevića o „srpskom ujedinjenju“ opasan radikalski san o teritorijalnom ujedinjenju. 

LSV

Ministar odbrane Miloš Vučević je, povodom Dana Republike Srpske, rekao da „godine pred nama moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja, jer u opštoj krizi sa kojom se svet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode“. 

- Svaki srpski nacionalista pokušava da tim aluzijama na teritorijalno povećanje Republiike Srbije dođe do jeftinih političkih glasova. Taj populizam je veoma loš i on ne ide u korist ni dobrosusedskih odnosa, niti ide u korist ljudi koji žive ovde u Srbiji – izjavio je Kostreš za N1.
 
(SzILSV, 05.01.2023)




Izjave | Utorak, 13. 09. 2011. | Komentara: 1

Maja Sedlarević promoviše zapošljavanje mladih

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je predstavljen projekat "Promocija zapošljavanja mladih" u kojem, na poziv Skupštine evropskih regija (AER), učestvuju AP Vojvodina, regija Azori iz Portugala, Krapinsko-zagorska županija iz Hrvatske i Hempšir iz Velike Britanije.
Izjave | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je, komentarišući odluku Saveza vojvođanskih Mađara da ne da kovorum za današnju sednicu Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da se glasa o Predlogu zakona o železnicama, da će za razliku od njih LSV to učiniti.
Izjave | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Dinamika zasedanja Skupštine AP Vojvodine zavisi od nivoa nadležnosti

NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za današnji Dnenvik, komentarišući to što se pokrajinski paralament ove godine sastajao svega dva puta, da rad Skupštine nisu samo planerana zasedanja, već i rad u odborima u kojima ligaši redovno učestvuju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook