Kostreš: Žao mi je što nije bilo lustracije nego pomirenja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Žao mi je što nije bilo lustracije nego pomirenja

NOVI SAD - Meni je žao sto posle petog oktobra partneri Lige socijaldemokrata iz tadašnjeg DOS-a, a prvenstveno Demokratske stranke, nisu prihvatli naš zahtev za lustraciju pripadnika nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića, komentariše za Danas Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV, poziv predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da Nenad Čanak bude uhapšen i da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru.

LSV

Kostreš kaže da mu je još žalije od toga što SPS nije lustriran, nakon petooktobarske revolucije, to što se desilo „istorijsko pomirenje DS i SPS“ jer su time otvorena vrata svemu što se danas dešava.

– Gospodin Dačić, kao i mnogi političari u Srbiji danas, misli da se pod izgovorom izgradnje i očuvanja „srpskog sveta“ naša zemlja treba mešati u unutrašnje stvari drugih država. To je nedopustivo i na kraju će se sve to obiti o glavu Srbiji i njenim građanima. Ovo ne govorim zato što to želim nego zato što sam poučen iskustvom iz devedesetih. Što se Čanka tiče on je bio tamo da podrži očuvanjenje nezavisnosti Crne Gore koje podržava decenijama i siguran sam da je spreman da se odazove državnim organima ako od njega to bude zatraženo – zaključuje Kostreš.

(SzILSV, 07.09.2021)



Izjave | Ponedeljak, 11. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: U Srbiji imamo poplavu decentralista i regionalista

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, istakao je na današnjoj sednici Glavnog odbora stranke da je u poslednje vreme došlo do poplave decentralista i regionalista u Srbiji, pre svega zbog toga što te stranke prate istraživanja javnog mnjenja koja govore da decentralizacija danas ima podršku među građanima.
Izjave | Nedelja, 10. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Još radimo na spornim pitanjima

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini još uvek je u izradi, budući da postoji još nekoliko spornih pitanja, a premijer Srbije Mirko Cvetković će o tom aktu biti obavešten zvanično kada sve bude završeno, istakao je za Radio Beograd 1 Bojan Kostreš, šef Radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini.
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević, u sklopu svoje posete Briselu, posetila je i Misiju Srbije pri EU, gde je razgovarala sa drugim sekretarom Misije Draganom Stojovićem o mogućnostima Vojvodine u regionalnoj saradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook