Liga i paori imaju isti cilj, a različite metode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 12. 2015. | Komentara: 0

Liga i paori imaju isti cilj, a različite metode

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nema ništa protiv protesta paora koji se protive izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu i ne želi da se meša u način ispoljavanja njihovog nezadovoljstva, istakao je juče zamenik predsendika LSV Bojan Kostreš u emisiji “Radar” na Radio-televiziji Vojvodine.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine je politička partija i ona je svoje ciljeve i svoj način funkcionisanja demonstrirala tako što smo uspeli da dovedemo jedan simboličan broj traktora do Skupštine Srbije i da predamo naše zahteve. Mi imamo različite načine funkcionisanja, imamo različite metode kojima se bavimo, ali imamo identičan cilj – istakao je Kostreš u emisiji koja je bila posvećena problemu državnog poljoprivrednog zemljišta. A govoreći o uzurpaciji tog zemljišta, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški je u istoj emisiji istakao da u svakoj lokalnoj samoupravi postoji neko ko uzurpira državno poljoprivredno zemljište. 

– Pretpostavljam da je to čak i lokalnoj samoupravi ili bar onima koji se bave obradom zemlje sasvim jasno i poznato. Vi imate, četiri, čini mi se, poljoprivredna inspektora na republičkom nivou koji su zaduženi za teritoriju Vojviine. Ako mi kažete da četiri čoveka mogu da iskontrolišu sve državne oranice koje su zakupljene ili uzurpirane na teritoriji Vojvodine, ja vam kažem da je to apsolutno nemoguće – rekao je Bogaroški. 

Upozoravajući na probleme sa procesom restitucije, koji bi trebalo da se uveliko sprovodi, Bogaroški kaže da se u njega ušlo samo deklarativno.

– Dok se ne sprovede proces restitucije, dok se ne vidi šta to od državnog poljoprivrednog zemljišta treba da se vrati poljoprivrednicima vi faktički ne možete da preduzimate ove korake. Ne možete da radite prodaju oranica, ne možete da dajete u zakup na 30 godina, jer to znači da zakoniti vlasnici treba da čekaju šta, da istekne zakup od 30 godina ili nešto slično – naveo je pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

(BILSV, 02. 12. 2015)



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook