Liga očekuje odličan rezultat na pokrajinskim izborima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Liga očekuje odličan rezultat na pokrajinskim izborima


LSV

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine spremna je za predstojeće pokrajinske izbore, a kao i na prethodne i na ove će izaći sama i očekuje odlične rezultate, istakao je danas poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Robert Kolar. On je u izjavi novinarima naveo da u politici ne treba ništa isključivati, ali da su u ovom trenutku predizborne koalicije isključene.
– LSV je jača nego što je ikada bila i, kao i na izbore 2012, i na ove izbore izaći ćemo sami i očekujemo odličan rezultat. O postizbornim koalicijama apsolutno nema nikakvih dogovora, o tome se dogovara posle izbora – rekao je Kolar. A na pitanje da li je Liga bliža Srpskoj naprednoj stranci ili Demokratskoj stranci, on je rekao da nije ni jednoj.
– Eventualno možemo da razgovaramo o tome ko je blizu onome za čega se mi zalažemo, jer politikantstvo nas ne interesuje. Dvadeset pet godina se Liga bori za status Vojvodine i to će i nastaviti. Ko tu bude bliži našim idejama, sa njim ćemo razgovarati – istakao je Kolar. Govoreći o finansijskom aspektu izbora, Kolar je istakao da LSV nikome nije dužna i nema kredite koje ne vraća, što se može proveriti u svim finansijskim izveštajima. 
– Mi radimo po principu volontarizma, po principu ideje, jer smo jedna od retkih stranaka čije članstvo je okupljeno oko ideje a ne oko interesa. Naša kampanja je bazirana na ljudima i programu, a para koliko ima - ima – zaključio je Kolar. 
(BILSV, 11. 08. 2015)




Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook