LSV će podržati Zakon o vakcinaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

LSV će podržati Zakon o vakcinaciji

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodne u Skupštini Srbije Olena Papuga izjavila je danas da će poslanička grupa LSV podržati izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji predviđa da za vakcinaciju dece nije potreban obavezan pristanak roditelja ili staratelja.

LSV

U načelnoj raspravi o ovom zakonu, poznatijem kao Zakon o vakcinaciji, Papuga je istakla da tim izmenama nije dovoljno razjašnjena kaznena politika.

- Pričali ste o zemljama u regionu, članicama EU, u kojima je roditeljima koji ne vakcinišu svoju decu onemogućeno da upišu decu u obdanište. U ovim situacijama kod nas roditelji dobiju kaznu od 20.000 do 50.000 dinara, plate je, ali deca i dalje ostaju nevakcinisana – navela je ona u svom obraćanju ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i upitala šta uraditi sa tom decom.

Poslanica LSV je napomenula i da su sudski postupci u Srbiji predugi i reaguju tek po osnovu rešenja o prekršaju sanitarnog inspektora, pa ceo proces može trajati i godinama. Ona je ukazala i da je u Vojvodini malo sanitarnih inspektora, pa će biti teško da se vakcinacija uvede na nivo discipline.

Papuga je predložila i da Ministarstvo zdravlja i zdravstveni radnici ukažu roditeljima na značaj vakcinacije, te da bi trebalo organizovati dobru kampanju kako bi se razbio antivakcinalni lobi.

(BILSV, 16.04.2015)



Izjave | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Sa premijerom sutra o spornim pitanjima

NOVI SAD - Bojan Kostreš, šef radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini, sutra bi trebalo premijeru Mirku Cvetkoviću da predstavi nacrt ovog propisa koji je jedan je od uslova da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook