LSV, DS i ZS traže javno slušanje o vetrozaštitnim pojasevima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

LSV, DS i ZS traže javno slušanje o vetrozaštitnim pojasevima

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Zelena Srbija zatražile su danas da se održi javno slušanje o podizanju vetrozaštitnih pojaseva i zaštiti od erozije, koje su, kako su istakli, preko potrebna zaštita.

LSV

Poslanici ove tri stranke u Skupštini Srbije podsetili su na probleme u saobraćaju do kojih dolazi tokom zime zbog nanosa snega, a ukazali su i na neophodnost pošumljavanja, naročito Vojvodine.

Narodna poslanica LSV Nada Lazić podsetila je da je prošle zime, kada je tadašnji potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić iznosio decu iz smetova, obećano da će biti postavljeni vetrozaštitni pojasevi, ali da se to ipak nije dogodilo.

- Smetovi su nešto sa čime se Vojvodina suočava zimi, kao i sa problemom odnošenje zemlje sa obradivih površina, koja na kraju završi u plućima stanovništva - rekla je Lazićeva.

Ona je istakla da bi kroz goranske organizacije mogla da se angažuje omladina da pomogne u pošumljavanju, kao i da bi trebala da se pojača kaznena politika za one koji seku šume.

(BILSV, 18.11.2014)



Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina adut Srbije u evrointegracijama

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana promocija publikacije "Vodič kroz strategiju Evropa 2020", koju je priredio Evropski pokret u Srbiji. Promociju je otvorila potpredsednica pokrajinske Skupštine Maja Sedlarević, koja je tom prilikom istakla da očekuje da će naša zemlja do 2020. godine biti članica Evropske unije, naglasivši pri tom da je Vojvodina adut Srbije na tom putu.
Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizacija znači više ovlašćenja srednjem nivou vlasti

BEOGRAD - Komentarišući danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, lider LSV Nenad Čanak rekao je novinarima da je LSV dala potpis da se taj predlog izmena zakona nađe na dnevnom redu jer je to pitanje, naveo je, bitno za dalju demokratizaciju.
Izjave | Sreda, 08. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

BEOGRAD - Kako je moguće da državni organ u sekularnoj državi ima slavu " upitao je danas u Skupštini Srbije predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak premijera Mirka Cvetkovića. Naime, kako je rekao, on je dobio poziv od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem piše da ga pozivaju na "proslavu dana Ministarstva, dana policije i slave policije".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook