LSV ne podržava vlast SNS u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 08. 2012. | Komentara: 0

LSV ne podržava vlast SNS u Novom Sadu

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov odbacila je optužbu gradskog odbora Demokratske stranke da je LSV dozvolila odbornicima SPO-a da se odmetnu i time omogućila naprednjacima da sruše vlast demokrata, a da se za „paprenu cenu toga treba raspitati na blagajni u Lipovom gaju“.

LSV

Ona je u izjavi za Informer rekla da je LSV četiri prethodne godine isticala loš rad Igora Pavličića, ali da ne podržavaju ni vlast naprednjaka.

- Igor Pavličić je čovek sa kojim se ne može postići nikakav dogovor i to nema veze sa odnosnom LSV prema DS. Ne bismo uradili ništa da pomognemo SNS da dođe na vlast, ali nemamo ni pravo da veštački zadržavamo bilo koga da pređe kod njih, ukoliko to želi – rekla je Jerkov.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je za Kurir da su optužbe DS-a „izmišljotine i podmetanja onih koji bi da za propast lokalne vlasti optuže sve druge, osim sebe“. A potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović izjavio je za RTV da vlast koja je sačinjena od mnoštva stranaka ne može da bude u interesu građana. On je istakao da te stranke imaju potpuno različite interese, od kojih mnoge nemaju ni jasan stav, neke od njih ni ne priznaju, a neke ni ne vole Novi Sad.

(BILSV, 27.08.2012)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook