LSV nije spremna na ustupke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 15. 06. 2016. | Komentara: 0

LSV nije spremna na ustupke



LSV
NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za B92 da LSV ne očekuje poziv na konsultacije o novoj Pokrajinskoj vladi.


– Počnite od naših pogleda na ’90. godine, na sendviče, stočne vagone i sve ono što se dešavalo od tada na ovamo. LSV nije spremna da pravi bilo kakav tip ustupaka, s jedne strane. A s druge, mi mislimo da je puna autonomija Vojvodine sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću, izvornim prihodima i imovinom nešto što mora da bude garantovano Ustavom, a čisto sumnjam da ćemo moći oko toga da se dogovorimo sa novim mandatarom. Mirović dugi niz godina funkcioniše na političkoj sceni Vojvodine i Srbije i ne verujem da sa njim možemo da pronađemo zajednički jezik – ukazao je Kostreš.

(BILSV, 15. 06. 2016)




Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Na Pajtiću najveća odgovornost

NOVI SAD - Parlament Srbije najverovatnije će morati da traži neku drugu većinu za prolaz zakona o javnoj svojini. "Vojvođanski" amandmani su prošli, a poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov za Alo kaže da je sve što znamo o njima stvar unutarstranačkih dogovora.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Skupštini Srbije je amandman Vlade Srbije, kojim se precizira da samo strani državljani pripadnici okupacionih snaga nemaju pravo na vraćanje imovine, neprihvatljiv za LSV jer stvara novu nepravdu i relativizuje antifašističku borbu.
Izjave | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Prihvatanje amandmana LSV je uslov za podršku zakonu o javnoj svojini

BEOGRAD -  Liga socijaldemokrata Vojvodine uslovljava podršku zakonu o javnoj svojini prihvatanjem amandmana LSV, izjavio je danas u Beogradu poslanik i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook