LSV nije spremna na ustupke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 15. 06. 2016. | Komentara: 0

LSV nije spremna na ustupke



LSV
NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za B92 da LSV ne očekuje poziv na konsultacije o novoj Pokrajinskoj vladi.


– Počnite od naših pogleda na ’90. godine, na sendviče, stočne vagone i sve ono što se dešavalo od tada na ovamo. LSV nije spremna da pravi bilo kakav tip ustupaka, s jedne strane. A s druge, mi mislimo da je puna autonomija Vojvodine sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću, izvornim prihodima i imovinom nešto što mora da bude garantovano Ustavom, a čisto sumnjam da ćemo moći oko toga da se dogovorimo sa novim mandatarom. Mirović dugi niz godina funkcioniše na političkoj sceni Vojvodine i Srbije i ne verujem da sa njim možemo da pronađemo zajednički jezik – ukazao je Kostreš.

(BILSV, 15. 06. 2016)




Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: DJB postaje nova Srpska radikalna stranka

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da pokret Dosta je bilo (DJB) sve više liči na Srpsku radikalnu stranku.

Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uvideo je sličnost između političkih izjava vladike Grigorija i nedavnih dešavanja u Crnog Gori. Čanak je podsetio da je odavno upozoravao na jake uplive SPC u državna i politička pitanja.
Izjave | Četvrtak, 31. 12. 2020. | Komentara: 0

Ministarka Joksimović se nije oslobodila radikalskog nasleđa

Prema dosadašnjem političkom iskustvu lingvistkinje i magistarke rodnih studija Maje Sedlarević, koja je, između ostalog, bila predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine AP Vojvodine u dva mandata, jedina politička grupacija koja izričito ne priznaje rodno osetljiv jezik, niti bilo kakav ženski politički aktivizam jeste Srpska radikalna stranka.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook