LSV odavno pokazala interesovanje za rešavanje problema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

LSV odavno pokazala interesovanje za rešavanje problema

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za Dnevnik da je delegacija LSV sprečena da učestvuje na konsultacijama sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.

LSV

– Naš predsednik Nenad Čanak obavestio je Pastora o tome, ali ćemo se odazvati razgovorima neki drugi dan – rekao je Bogaroški i dodao da su ligaši zainteresovni za rešavanje političkih problema u Vojvodini, te će, na osnovu zapisnika sa konsultacija Pastora i ostalih stranaka i mera koje su dogovorene na tom sastanku, i LSV podneti svoje predloge.

U izjavi za Politiku Bogaroški je precizirao da je LSV zainteresovana za razgovore i rešavanje problema, za šta je još letos iskazala interesovanje na zajedničkom sastanku sa SVM-om i DS-om. On je istakao da će se Liga odazvati pozivu u nekom drugom terminu za koji će imati dostavljen dnevni red sa predlozima zaključaka.

 (BILSV, 16.09.2014)



Izjave | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zajednički život u regionu moguć, neophodan dijalog

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je zajednički život u regionu moguć, ali da je za normalizaciju odnosa neophodan dijalog. Gostujući u emisiji „Dan uživo“ na N1 televiziji, Čanak je rekao da je u posetu regionu išao lično, a da je posao političara da razgovara sa svima, jer dijalog nema alternativu ka normalizaciji odnosa.
Izjave | Sreda, 28. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV će podržati podizanje spomenika posvećenom nastajanju Vojvodine

Zamenica portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine Nevena Subotić izjavila je da je tema nastajanja Vojvodine važna za LSV. Prema njenim rečima, zbog toga će LSV podržati ideju novosadske vlasti o podizanju spomenika posvećenom Vojvodini – nastajanju Vojvodine na Majskoj skupštini u Sremskim Karlovcima.
Izjave | Utorak, 27. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Nisam čuo sintagmu srpski genocid

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je u Srebrenici počinjen genocid, ali da to ne znači da su Srbi genocidan narod.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook