LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

NOVI SAD – Nova Vlada AP Vojvodine izglasana je danas u pokrajinskom parlamentu, a činiće je Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

LSV

Prema rečima šefice poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Maje Sedlarević, Vlada je formirana nakon dugih pregovora tokom kojih su postignuti zadovoljavajući rezultati, a LSV je dobila i garancije da će biti ispunjeni principi na kojima traži da počiva rad Vlade APV.
– Iskreno verujem da će ova vlada imati još bolje rezultate od prethodnih i da će naši novi pokrajinski sekretari opravdati poverenje koje im je stranka pružila i na najbolji mogući način afirmisati oblasti za koje su resorno zaduženi – istakla je Sedlarevićeva. Liga socijaldemokrata Vojvodine ima dva člana u novoj vojvođanskoj vladi: Slaviša Grujić je zadužen za informisanje i kulturu, a Marinika Čobanu za sport i omladinu. Sedlarevićeva navodi da će Liga socijaldemokrata Vojvodine, pre svega, nastaviti da insistira na obeštećenju AP Vojvodine zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.
– Takođe, očekujemo da se započne rad i na izradi Zakona o finansiranju nadležnosti APV, ali i ostalih neophodnih pravnih akata za nesmetano funkcionisanje, ne samo pokrajinske administracije, nego Autonomne pokrajine Vojvodine uopšte – dodala je Maja Sedlarević.

(BILSV, 11. 07. 2012.)



Izjave | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Na delu je puzajući državni udar

BEOGRAD – U Srbiji je trenutno na delu puzajući državni udar koji treba da dovede do nestabilnosti u kojoj bi se na izborima ponudila čvrsta ruka, koja bi nakon toga izašla u susret ruskim aspiracijama za kupovinu EPS-a i Telekoma, kako bi kroz NIS, EPS i Telekom mogli da zagospodare Srbijom i potpuno obesmisle demokratski život u njoj, ocenio je sinoć lider LSV Nenad Čanak.
Izjave | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Irinej Bulović se zaklanja iza crkve

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak postavio je na svom tviteru fotografije pripadnika crkvenog obezbeđenja Eparhije bačke, koji je na pomenu žrtvama Racije ispod mantije nosi maskirnu uniformu, piše Blic online.
Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Nasilje je rezultat mlakog odnosa države

NOVI SAD -  Ako Novi Sad treba da bude grad kojeg se njegovi građani i građanke stide, a oni koji u njega dolaze da ga se plaše, to je prava katastrofa – izjavila je večeras u Nacionalnom dnevniku na TV Pinku portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentarišući napade na navijače Hrvatske u glavnom gradu Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook