LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 

LSV

Mrnuštik kaže da bi udruživanje opozicije bio ispravan potez, ali da se ligaši spremaju i za samostalni izlazak.

– Što se tiče koalicija, videćemo šta će biti kada izbori budu raspisani. Samostalnim izlaskom možemo da postignemo rezultat koji bismo smatrali zadovoljavajućim za ovu fazu oporavka stranke, a to je da budemo iznad cenzusa. Na taj način bismo mogli da doprinesemo promeni aktuelne vlasti u gradu. Takođe, razmišljamo i o kandidatu za gradonačelnika, videćemo da li će to biti neko iz stranke ili ćemo kandidovati osobu izvan stranke, a u čiji pozitivan učinak verujemo. Ponavljam, potpuno smo otvoreni za razgovore sa drugim političkim akterima u gradu o udruživanju u jednu ili dve kolone kako bismo promenili naprednjačku vlasti – dodaje Mrnuštik.


(SzILSV-Vojvođаni, 16.4.2024)



Izjave | Nedelja, 20. 03. 2022. | Komentara: 0

Podrška listi Vojvođani garantuje povratak Vojvodine u parlament

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne vidi mogućnost da učestvuje na parlamentarnim izborima, zbog katastrofalnog izbornog zakona, zbog činjenice da u Beogradu nema partnera sa kojima se može sarađivati oko decentralizacije i jake autonomije Vojvodine. Zbog toga smo odlučili da podržimo koaliciju „Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani“ i pozivamo sve članice i članove, simpatizere, sve one kojima je na srcu AP Vojvodina da 3. aprila masovno izađu na izbore, zaokruže broj 12, glasaju za Vojvođane i vrate Vojvodinu u parlament, izjavio je Aleksandar Marton
Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Prioritet su naša deca, a ne dripac iz Kremlja

Latinično slovo Z na Putinovim tenkovima koji razaraju Ukrajinu je apsolutno nacistička svastika za 21. vek, istakao je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, u emisiji „Rezime“ Federalne televizije.
Izjave | Utorak, 15. 03. 2022. | Komentara: 0

Putina ne interesuju ni Srbija ni srpski narod

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin izvršio agresiju na suverenu, nezavisnu, međunarodno priznatu članicu Ujedinjenih nacija – Ukrajinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook