LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 

LSV

Mrnuštik kaže da bi udruživanje opozicije bio ispravan potez, ali da se ligaši spremaju i za samostalni izlazak.

– Što se tiče koalicija, videćemo šta će biti kada izbori budu raspisani. Samostalnim izlaskom možemo da postignemo rezultat koji bismo smatrali zadovoljavajućim za ovu fazu oporavka stranke, a to je da budemo iznad cenzusa. Na taj način bismo mogli da doprinesemo promeni aktuelne vlasti u gradu. Takođe, razmišljamo i o kandidatu za gradonačelnika, videćemo da li će to biti neko iz stranke ili ćemo kandidovati osobu izvan stranke, a u čiji pozitivan učinak verujemo. Ponavljam, potpuno smo otvoreni za razgovore sa drugim političkim akterima u gradu o udruživanju u jednu ili dve kolone kako bismo promenili naprednjačku vlasti – dodaje Mrnuštik.


(SzILSV-Vojvođаni, 16.4.2024)



Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook