Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

ZRENJANIN – Opozicione stranke ističu da postoji otvorena sumnja u vezi predstojećeg izbornog procesa zbog čega je potrebna pojačana kontrola na samim glasačkim mestima kako bi se onemogućio svaki pokušaj krivotvorenja izborne volje građana. Istraživanje Danasa pokazuje da opozicione stranke u Zrenjaninu, Majdanpeku, Vranju, Zaječaru, Nišu, Subotici, Kragujevcu, Šapcu, Novom Sadu i Užicu već uveliko rade na prikupljanju i obuci kontrolora. Liga socijaldemokrata Vojvodine kontrolisaće izborni proces u svim vojvođanskim gradovima i opštinama.

LSV

– Liga ima dobru i razgranatu partijsku infrastrukturu i naši aktivisti će pokriti sva biračka mesta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Kao što je to bilo i prilikom ranijih izbornih procesa, i ovoga puta ćemo sprovesti kvalitetnu obuku kontrolora i na taj način doprineti regularnosti izbora - kaže za Danas Aleksandar Marton, portparol LSV.

On dodaje da je veoma loše što se u Srbiji, i posle 32 godine od vraćanja višepartijskog sistema, i dalje govori o mogućim krađama, bugarskim vozovima i drugim nepravilnostima na biračkim mestima. Kada pogledamo zemlje u okruženju, jasno je da ozbiljno zaostajemo, naglašava Marton.

(SzILSV, 11.02.2022)



Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook