Marton: Kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da LSV nije dobila predlog zajedničke platforme za dijalog o izbornim uslovima koji su sačinili PSG, DS i SSP. Marton kaže da su ligaši spremni na analizu svih predloga, jer smatraju da je „kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju“. 

LSV

- LSV će u pregovorima izaći sa predlogom izbornog zakona. I ranije smo isticali da Srbiji trebaju nova rešenja u pogledu izbornog sistema, jer je ovaj važeći prevaziđen, te predstavlja jednu od prepreka demokratizaciji, modernizaciji i decentralizaciji naše zemlje - rekao je Marton za Tanjug. 
(SzILSV, 20.01.2021)



Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Prostorni plan kao osnova razvoja AP Vojvodine

ZRENJANIN - Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Maja Sedlarević izhavila je danas, tokom radne posete Zrenjaninu, da je Regionalni prostorni plan AP Vojvodine, koji će se naći pred poslanicima na sledećem zasedanju pokrajinskog parlamenta, osnova daljeg razvoje pokrajine.
Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Kad god se nešto desi na Kosovu, gori Vojvodina

NOVI SAD - Kad god se nešto desi na Kosovu, odmah počne da gori Vojvodina. I to smo imali svaki put. Svaki put kad je nešto na Kosovu, onda ekstremisti počnu da razbijaju po Vojvodini i prebijaju ljude i bodu ih nožem.
Izjave | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Teško naći većinu za izmenu Ustava

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas, povodom pet godina od proglašenja Ustava Srbije, da Ustav ima brojne manjkavosti i da ne odgovara potrebama gradjana Vojvodine, ali da će biti teško naći većinu za njegovu izmenu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook