Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države. 

LSV

Marton je na mreži X, nekadašnjem Tviteru, napisao da je susret Vučića i Orbana dobra prilika da predsednik Srbije pita mađarskog premijera da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta. 

- Ako nije, da mu predloži da je zajedno iznesu i bace - dodao je Marton. 

LSV je u više navrata upozoravala da nadležni organi Republike Srbije ćute na rehabilitaciju državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, podsećajući da su njegove trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

(SzILSV-Vojvođani, 21.8.2023)




Izjave | Sreda, 28. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV će podržati podizanje spomenika posvećenom nastajanju Vojvodine

Zamenica portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine Nevena Subotić izjavila je da je tema nastajanja Vojvodine važna za LSV. Prema njenim rečima, zbog toga će LSV podržati ideju novosadske vlasti o podizanju spomenika posvećenom Vojvodini – nastajanju Vojvodine na Majskoj skupštini u Sremskim Karlovcima.
Izjave | Utorak, 27. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Nisam čuo sintagmu srpski genocid

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je u Srebrenici počinjen genocid, ali da to ne znači da su Srbi genocidan narod.
Izjave | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

Česte teze o srpskom svetu vode ka potencijalnim problemima

Sve češće ponavljanje teze o „srpskom svetu“ može voditi ka potencijalnim problemima, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je to rekao povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o stvaranju „srpskog sveta“ i potrebi da Srbija ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook