Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države. 

LSV

Marton je na mreži X, nekadašnjem Tviteru, napisao da je susret Vučića i Orbana dobra prilika da predsednik Srbije pita mađarskog premijera da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta. 

- Ako nije, da mu predloži da je zajedno iznesu i bace - dodao je Marton. 

LSV je u više navrata upozoravala da nadležni organi Republike Srbije ćute na rehabilitaciju državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, podsećajući da su njegove trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

(SzILSV-Vojvođani, 21.8.2023)




Izjave | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Samo izvorni prihodi rešavaju problem finansiranja Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući Nacrt zakona o javnoj svojini, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji Dnevnik da su dva najveća interesa Vojvodine da joj ostane onaj novac koji se u njoj zaradi, ili makar najveći deo te sume, kao i poštovanje specifičnosti koje Vojvodina ima u odnosu na ostatak Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 29. 08. 2011. | Komentara: 0

Postaviti zastavu AP Vojvodine unutar stadiona

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo rukovodstvu JKP "Poslovni prostor", zatraživši da se na jarbolu unutar gradskog stadiona "Karađorđe", tokom održavanja sportskih takmičenja pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.
Izjave | Sreda, 24. 08. 2011. | Komentara: 0

Napreduje zamena vrelovoda na Limanima

NOVI SAD - Zamena dotrajalog vrelovoda na Limanima, u bloku Šekspirove, Fruškogorske i Balzakove ulica, teče po planu i ovi radovi trebalo bi da budu gotovi u predviđenom roku, do 20. septembra, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića rekonstrukciji vrelovodne mreže.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook