Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države. 

LSV

Marton je na mreži X, nekadašnjem Tviteru, napisao da je susret Vučića i Orbana dobra prilika da predsednik Srbije pita mađarskog premijera da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta. 

- Ako nije, da mu predloži da je zajedno iznesu i bace - dodao je Marton. 

LSV je u više navrata upozoravala da nadležni organi Republike Srbije ćute na rehabilitaciju državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, podsećajući da su njegove trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

(SzILSV-Vojvođani, 21.8.2023)




Izjave | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Niko ne sme živeti u strahu

NOVI SAD - Komentarišući incident u kojem su huligani preksinoć bejzbol palicama razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je sinoć u vestima B92 da "niko u ovoj zemlji ne sme živeti u strahu zato što je drugačiji i zato što tamo neka grupa smatra da on ovde ne pripada".
Izjave | Ponedeljak, 01. 08. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Donošenje zakona o svojini bolno političko pitanje

NOVI SAD - Donošenje zakona o javnoj svojini je bolno političko pitanje i njegovo usvajanje je nastavak aktivnosti koje su započete donošenjem Ustava Srbije, Statuta i Zakona o nadležnostima Vojvodine, izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 30. 07. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini nadležnost i nad velikim sistemima

NOVI SAD - Izrada Nacrta zakona o javnoj svojini još nije završena jer su politički pregovori "zapeli" oko nadležnosti nad putevima, železnicom, elektromrežom, "Telekomom", lutrijom i poštom, odnosno da li će ti objekti i imovina u Vojvodini pripasti pokrajini ili će ostati u nadležnosti države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook