Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države. 

LSV

Marton je na mreži X, nekadašnjem Tviteru, napisao da je susret Vučića i Orbana dobra prilika da predsednik Srbije pita mađarskog premijera da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta. 

- Ako nije, da mu predloži da je zajedno iznesu i bace - dodao je Marton. 

LSV je u više navrata upozoravala da nadležni organi Republike Srbije ćute na rehabilitaciju državnog poglavara Mađarske za vreme Drugog svetskog rata, podsećajući da su njegove trupe odgovorne za smrt skoro 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine.

(SzILSV-Vojvođani, 21.8.2023)




Izjave | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U ćorsokaku smo, tražimo kompromis

NOVI SAD - Pošto u vladajućoj koaliciji i dalje nema saglasnosti o obimu imovine koja će se vratiti AP Vojvodini, radna grupa za izradu nacrta zakona o javnoj svojini danas ipak neće predati ovaj akt premijeru Mirku Cvetkoviću, kako je bilo planirano.
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

NOVI SAD - Radna grupa Vlade Srbije za izradu Nacrta zakona o javnoj svojini neće sutra predati ovaj dokument premijeru Mirku Cvetkoviću. Predsednik ove Radne grupe Bojan Kostreš za RTV kaže da nema političke volje o tome da Vojvodini budu vraćeni veliki sistemi.
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanjem imovine kreće razvoj AP Vojvodine

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona o javnoj svojini trebalo bi u petak da premijeru Mirku Cvetkoviću preda konačnu verziju nacrta ovog zakona, piše današnji NIN. Prema rečima Bojana Kostreša, predsednika Radne grupe, usaglašena su sva pitanja koja se tiču svojine lokalnih samouprava, a ono oko čega još nema saglasnosti je buduća imovina Autonomne Pokrajine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook