Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Četvrtak, 03. 10. 2013. | Komentara: 0

Nacrt zakona usaglasiti sa koalicionim partnerima

NOVI SAD -  Komentarišući najave skorog usvajanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine i nacrt zakona koji je, navodno, već urađen u pokrajinskoj administraciji, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za RTS da nije upoznat sa tim nacrtom.
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Liga je stabilan partner Vojvodini

NOVI SAD – Komentarišući spekulacije o budućoj saradnji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske napredne stranke, zbog nedavne izjave lidera LSV Nenada Čanka u kojoj je rekao da je Aleksandar Vučić čovek koji drži reč, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš istakao je za RTS da tu nije bilo reči o saradnji između dve stranke.
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Okončati legalizaciju objekata i kazniti one koji krše zakon

BEOGRAD – Podrška poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine Zakonu o legalizaciji objekata zavisiće od umnogome od toga da li će biti usvojeni amandmani koje su na taj zakon podneli, istakao je danas narodni poslanik LSV Dragan Andrić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook