Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Grujić: Očuvati gradske medije u višenacionalnim sredinama

SUBOTICA – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Vojvodine Slaviša Grujić izjavio je danas da medije koje su osnovale lokalne samouprave u višenacionalnim sredinama treba očuvati jer je to važno za dobre međunacionalne odnose.
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: LSV neće odustati od zakona o lustraciji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće odustati od nastojanja da se donese novi Zakon o lustraciji, izjavio je danas poslanik LSV u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić.
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas u poslaničkom pitanju odgovor od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragana Glamočića zbog čega su nekim poljoprivrednicima isplaćena podsticajna sredstva za podršku ruralnom razvoju, kroz investivcije za proizvodnju i plasman voća, grožđa, povrća, pečuraka i cveća za 2012. godinu, a nekima nisu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook