Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Četvrtak, 29. 08. 2013. | Komentara: 0

Beograd zabranjen za paore

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je danas premijera, prvog potpredsednika vlade i ministra poljoprivrede zbog čega se paorima koji ovih dana protestuju zabranjuje ulazak u Beograd. Ona je ukazala da su poljoprivrednici u jako teškoj situaciji, da već drugu godinu trpe sušu, da nisu dobili na vreme subvencije i da im je led potukao useve, i istakla da pretpostavlja da im i narednih dana neće biti dozvoljen ulazak u Beograd.
Izjave | Ponedeljak, 26. 08. 2013. | Komentara: 0

Potrebna promena sistema u Srbiji

BEOGRAD – Cela Srbija trenutno stoji zbog rekonstrukcije vlade, to traje mesecima i pod hitno bi se moralo završiti, jer dok se ne izabere nova vlada, ništa ne može da počne da se gradi niti da se radi, istakao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine  Đorđe Stojšić.
Izjave | Ponedeljak, 26. 08. 2013. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade samo odlaže vanredne izbore

BEOGRAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o ministarstvima, kao ni za rekonstrukciju Vlade Srbije koja će nakon toga uslediti jer ne vide na koji će to način pomoći građankama i građanima Srbije da žive kvalitetnije nego što žive danas, istakao je predsednik poslaničke grupe LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook