Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Četvrtak, 04. 07. 2013. | Komentara: 0

I Vojvodina da se pita u evrointegracijama

NOVI SAD – Pred nama je težak posao uvođenja Srbije u Evropu, posao koji iziskuje mogo rada i u kojem Autonomna pokrajina Vojvodina i njene institucije moraju aktivno učestvovati, istakao je sinoć poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Aleksandar Marton.
Izjave | Četvrtak, 04. 07. 2013. | Komentara: 0

Turizam značajna privredna grana u Vojvodini

NOVI SAD – Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine (TOV) za 2012. godinu pokazao je nastavak trenda povećanja broja turista u Vojvodini, što ukazuje da je reč o perspektivnoj privrednoj grani, ocenila je juče poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u  Skupštini APV Nataša Lalić.
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Fond za kapitalna ulaganja svake godine zakinut

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine glasala je danas za izveštaj Fonda za kapitalna ulaganja za 2012. godinu. Uprkos podršci izveštaju, zamenica predsednika poslaničke grupe LSV Maja Sedlarević iznela je tokom današnje rasprave o tom izveštaju veliki broj zamerki, pre svega na odnos republičke vlade prema Pokrajini i uskraćivanje pripadajućih sredstava za kapitalne investicije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook