Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Utorak, 23. 04. 2013. | Komentara: 0

Nasilje je nedopustivo u političkoj borbi

NOVI SAD – Državni organi konačno moraju reagovati na gotovo svakodnevne pretnje kojima su u poslednje vreme, neselektivno, izloženi i vlast i opozicija, jer se preti i predsedniku i potpredsedniku vlade, kao i predsedniku Republike, ali i opozicionim liderima i poslanicima i samo je pitanje kada će neko od ljudi koji se ne slaže sa nečijom politikom, fizički nasrnuti na nekoga, ocenio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Sreda, 17. 04. 2013. | Komentara: 0

Na vladajućoj koaliciji je da pronađe jedinstvo

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas, nakon sastanka sa predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem, da su njih dvojica u razgovoru došli do zaključka da je najbolje da predložena Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne pokrajine Vojvodine ostane u onom obliku u kojem ju je usvojila Vlada AP Vojvodine.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV neće podržati deklaraciju bez suštine

BEOGRAD – Ukoliko iz Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne pokrajine Vojvodine bude izbačena rečenica koja je njena suština, a koja govori o tome da su građani Vojvodine svojom voljom u Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za taj dokument, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook