Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Političke nesuglasice rešavati u skupštinama

NOVI SAD - Više je nego očigledno da pitanje položaja Vojvodine i njene autonomije izaziva velike političke emocije i da postoje velike nesuglasice oko toga kako Vojvodina treba da izgleda u okviru Republike Srbije.
Izjave | Sreda, 10. 04. 2013. | Komentara: 0

DS deklaracijom napravio faul, a LSV nije ni konsultovao

NOVI SAD - Ne vidim razloga da bude vanrednih izbora u AP Vojvodini, iz prostog razloga što su građanke i građani Vojvodine na majskim izborima vrlo jasno rekli koji su njihovi ciljevi i koga oni vide kao nekog ko treba da vodi AP Vojvodinu - izjavio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš.

Izjave | Utorak, 09. 04. 2013. | Komentara: 0

Evropske integracije su jedini dobar put za Srbiju

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da je odluka Vlade Srbije da ne prihvati rešenje koje je ponuđeno za Kosovo neko međurešenje, međukorak koji će za posledicu ipak imati dogovor.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook