Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Grujić: RTV, pored pohvala, zaslužuje i podršku

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić razgovarao je sa savetnicima za medije i pitanja demokratizacije u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji  Aleksandrom Đorđevićem i Gordanom Arackić – Nikolić.
Izjave | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Čišćenje septičkih jama neprimereno za proslavu Dana grada

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijademokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović rekao je da je transparent „Srećan rođendan glavni grade!!!“ koji je postavljen na bedemu Petrovaradinske tvrđave video preko društvenih mreža i da ga, prema informacijama kojima raspolaže, nisu postavili aktivisti LSV.
Izjave | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Čobanu: Seksualno vaspitanje u školama od septembra

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Čobanu rekla je za današnji Blic da se na projektu o uvođenju oglednog predmeta Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju radi od prošlog septembra, a da su u priču uključeni ginekolozi, urolozi, psiholozi, dečji lekari.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook