Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.

LSV

Marton je to napisao reagujući na tvit lidera Dveri Boška Obradovića koji je objavio da je od 20 do sada poznatih ministara 16 iz Beograda, a tri iz Vojvodine, te se zapitao gde su Šumadija i Pomoravlje.

- Obradović spominje Vojvodinu? A ja se taman navikao na izraz ’severna srpska pokrajina’. Neka, čovek napreduje. Naučio dve nove reči: Vojvodina i decentalizacija - napisao je Marton.

(SzILSV, 27.10.2020)




Izjave | Petak, 21. 12. 2012. | Komentara: 0

LSV neće glasati za platformu koja joj nije predstavljena

NOVI SAD – S obzirom na to da predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu pozvani kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića na razgovor o platformi za Kosovo i Metohiju, predsednica poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za današnju Politiku da, u skladu sa tim, ni poslanici Lige neće glasati o dokumentu koji im nije predstavljen.
Izjave | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Cilj novosadske vlasti bio zapošljavanje i subvencije

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Aleksandra Jerkov rekla je za Blic da se lokalna vlast nije pokazala u prvih 100 dana vladanja.
Izjave | Sreda, 19. 12. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: Odluka o podršci tek kad vidimo predlog budžeta

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je za Dnevnik da će poslanička grupa LSV doneti odluku o tome da li će podržati budžet APV za 2013. godinu tek kada budu videli predlog budžeta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook