Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Srbija bi bila samo privezak Evroazijske unije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je da je Evroazijska unija napravljena da bi Rusija ponovo napravila neki svoj blok, supstitut Sovjetskog Saveza, kao Ruski savez za 21. vek. Gostujući u emisiji „Fokus“ na televiziji O2, Čanak je rekao da Srbija u Evroazijskoj uniji može da bude samo privezak. 
Izjave | Utorak, 05. 11. 2019. | Komentara: 0

Životni standard građana Srbije

Stiče se utisak kako se u prethodnih sedam godina bavimo posledicama, umesto da sprečavamo uzroke problema. Svi znaju sve, ali niko ništa ne radi na tome da se požari ugase, a kamoli zaustavi ruka koja pali šibicu… Pa tako, kao što se bavimo pričom od kraja umesto od početka, tako i analiza životnog standarda građana mora da se sagleda kroz događaje koji su nam vremenski najbliži.
Izjave | Utorak, 05. 11. 2019. | Komentara: 0

Predlog potpredsednika LSV Roberta Kolara: Predlozi korekcija komercijalnog programa Javnog servisa

Vlada Republike Srbije je Predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, od 1. Januara 2020. godine predvidela poskupljenje TV pretplate sa 220 na 255 dinara mesečno.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook