Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Petak, 23. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Đukanović i Vučić će prevazići probleme

Potezi crnogorskog rukovodstva su u interesu građana Crne Gore, a ne u interesu Srbije, Rusije, ili bilo koga drugoga. Tako treba da se ponaša rukovodstvo svake zemlje da radi u interesu svojih građana. U Srbiji se kao najveće patriote predstavljaju oni koji su ruske patriote, kao da je veći Srbin onaj koji više voli Rusiju od Srbije, kaže u razgovoru za podgoričke „Dnevne novine“ Nenad Čanak.
Izjave | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Vojvodini marginalizuje opoziciju

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je za Radio 021 da je ideja nagle aktivnosti poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine (koju čine SNS, SPS-JS i SVM) opstrukcija rada opozicije i njeno marginalizovanje do kraja mandata, sa akcentom na promotivne aktivnosti ovog saziva.
Izjave | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Srbija hramlje na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da Srbija nije odustala od evropskih integracija, ali da hramlje na putu ka Evropi, jer ne može da se odrekne ni Istoka ni Zapada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook