Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Ponedeljak, 06. 02. 2017. | Komentara: 0

LSV ima spremna pitanja za predsedničke kandidate

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je danas da Liga još nije donela odluku o tome koga će podržati na predstojećim predsedničkim izborima jer se još uvek ne zna ni ko će se sve kandidovati. On je rekao i da će konačnu odluku na tu temu doneti Glavni odbor stranke koji je za to jedini ovlašćen, te da LSV ima spremna pitanja za predsedničke kandidate iz redova demokratske opozicije koji očekuju njenu podršku.

 
Izjave | Ponedeljak, 06. 02. 2017. | Komentara: 0

Više kandidata opozicije otežava Vučićevu pobedu u prvom krugu

Što je veći broj predsedničkih kandidata, pogotovo građanske opozicije, teže će biti Aleksandru Vučiću, ako odluči da se kandiduje, da pobedi u prvom krugu, ukazuje za Danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 05. 02. 2017. | Komentara: 0

Janković želi da uđe u politiku na otetim mandatima prirodnih saveznika

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za RTS da nije razumeo objašnjenje Marinike Tepić o razlozima napuštanja LSV. Dodaje i da ne razume ni Sašu Jankovića koji želi da uđe u politiku "tako što će otimati mandate od svojih prirodnih saveznika".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook