Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Petak, 20. 01. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: Svi moraju biti obazrivi

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da su mnogo manje šanse da se ponove ratna dešavanja kao devedesetih na teritoriji bivše SFRJ, ali državni funkcioneri moraju biti obazrivi prilikom davanja izjava.
Izjave | Petak, 20. 01. 2017. | Komentara: 0

Nakupci straha su ono najgore na Balkanu

Kriza na jugoistoku Balkana, ili u regionu, kako se to sad moderno kaže, a može i na prostoru bivše Jugoslavije, suštinski je politička pa tek onda ekonomska. Ovako u izjavi za sarajevsko "Oslobođenje" zapaljivu atmosferu definiše Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napominjući da to nikad niko neće da prizna, pogotovo kad dođe na vlast. 
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2017. | Komentara: 0

Tepić: Šta još treba da se desi pa da Đurić podnese ostavku?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evrointegracije u Skupštini Srbije, Marinika Tepić, gostujući u emisiji „Novi dan“ televizije N1, ponovila je da v.d. direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić mora da podnese ostavku. Kako kaže, razlog za to je pojavljivanje nekadašnjeg portparola ekstremno desničarskog pokreta „1389“ Miše Vacića u vozu za Kosovsku Mitrovicu, koji je delio vizit karte na kojima je napisano da je savetnik direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook