Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Praćenje opozicije mali deo velikog problema u uređenju RTS

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je praćenje rada opozicije na Radio televiziji Srbije samo mali deo velikog problema funkcionisanja javnog servisa. Čanak je rekao agenciji Beta da je pitanje rada javnog servisa u Srbiji nedovoljno dobro uređeno i da tu ima mnogo problema, počevši od direktnog uticaja vlasti pa do autocenzure novinara.
Izjave | Ponedeljak, 14. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Sednica odbora za EI do kraja nedelje

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Marinika Tepić izjavila je danas novinarima u Beogradu da očekuje da će sednica, na kojoj bi trebalo da bude predstavljen izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije, biti nastavljena krajem nedelje. Kako je u izjavi za B92 rekla, ovog puta treba razmišljati i o bezbednosnim uslovima. 
Izjave | Subota, 12. 11. 2016. | Komentara: 0

Sastanak poslaničkih grupa pre sledeće sednice Odbora za EI

Komentarišući dešavanja na sednici Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije kada poslanici SRS nisu dozvolili šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklu Devenportu da predstavim Izveštaj Evropske unije o napretku Srbije, predsednica tog odbora Marinika Tepić ističe da, opoziciono solidarna, nije želela da izriče opomene i oduzima reč. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook