Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Subota, 13. 02. 2016. | Komentara: 0

Liga bazira kampanju na direktnom kontaktu sa biračima

Liga socijaldemokrata Vojvodine ni ranijih godina nije trošila ogromne svote novca na predizborne kampanje, tako da to što će stranke za pokrajinske izbore dobiti sedam puta manje novca nama ništa značajno ne menja, izjavio je potpredsednik LSV Branislav Bogaroški.
Izjave | Četvrtak, 11. 02. 2016. | Komentara: 0

Pokrajinu bi radovala nadležnost nad poljoprivrednom inspekcijom

NOVI SAD - Poenta izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu bila je davanje 30 odsto državnog zemljišta na 30 godina investitorima, a o ostalom se malo manje vodila pažnja zbog čega je u zakonu napravljeno više grešaka među kojima je najgrublja ona sa ukidanjem prava žalbe na licitaciju za poljoprivredno zemljište, ocenio je sinoć pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški. 
Izjave | Utorak, 09. 02. 2016. | Komentara: 0

Hoće li građani smeti da pišu peticije zbog smrada sa velikih farmi

BEOGRAD - Povodom nedavne odluke o zabrani gajenja stoke u naseljenim mestima u opštini Alibunar, koja je doneta nakon peticija građana zbog smrada, narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić pitala je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Vladu Republike Srbije da li će slične građanske inicijative biti moguće i u slučaju velikih farmi koje kompanija „Tenis“ planira da otvori na teritoriji AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook